Ebben blogban a növények és gombák felhasználásáról fogunk írni.

Sokaknak elsőre az jut eszébe, hogy meg lehet enni. Valójában nagyon széles körben hasznosítható az ismeretük. A növények ismeretével rengeteg eszköz, menedék készíthető. Ha ismerjük a különböző fa fajták tulajdonságait, megmunkálási módját, rengeteg eszközt készíthetünk belőle. Fából az élelemszerzés és ételkészítés eszközei elkészíthetők sok egyéb mellett. Vannak növények, amiből kötelet, készíthetünk, kosarat fonhatunk és sorolhatnám…

A gombákról is érdemes megtanulni pár dolgot. A tapló például kiválóan füstöl, amikor sok a kellemetlen rovar, de több egyéb dologra is hasznosítható.

Ha étel alapanyagként gondolkodunk a gombákról, vagy növényekről, nagyon fontos a kellő ismeret és nem csak a gombáknál. Rengeteg ehető növény található az erdőben, ahogyan gomba is. Nagyon lényeges, hogy csak akkor használjuk fel, ha biztosan tudjuk, hogy ehető. Nem csak gombából létezik mérgező. Vannak növények, amik súlyos akár halálos mérgezést okoznak, ha összetévesztve ehető fajtájukkal elfogyasztjuk őket.